Financial lease


Is een lening/financiering voor het kopen van een auto. U bent economisch eigenaar van de auto en na het einde van het contract wordt de auto uw juridisch eigendom.

De belangrijkste kenmerken van financial lease zijn:

  • Financiering / lening
  • Auto komt op balans van de klant
  • Het economisch eigendom ligt bij de klant
  • Het juridisch eigendom ligt bij de leasemaatschappij tot de betaling slottermijn
  • Investeringsaftrek mogelijk ( alleen bij grijskenteken)
  • Auto blijft na einde contract bij klant

De werkwijze van Dynamic Lease wijkt enigszins af van een ‘normale’ financiering.

Als dienstverlener rekenen wij 21% BTW over het maandbedrag. BTW die de lessee uiteraard kan terugvorderen via zijn BTW aangifte. Deze vorm is een netto operational lease met uitsluitend de componenten afschrijving en rente in het contract.


Dynamic Lease bestelt de auto bij de gewenste dealer en ontvangt tevens de autofactuur (factuur te naam gesteld op Dynamic Lease B.V.). Voordeel voor de lessee hierbij is dat deze de BTW derhalve niet hoeft voor te schieten. Dynamic Lease vraagt de BTW terug en rekent BTW over de maandtermijnen.


Het leasecontract wordt gekoppeld aan een terugkoopverplichting voor de slotsom. Hiermee is de lessee economisch eigenaar en dient dan ook de investering op te voeren op de balans.

Om na de leaseperiode juridisch eigenaar te worden van de auto, wordt de auto aan het einde van het contract verkocht voor het in de koopplicht overeengekomen bedrag.